fibromyalgie, pijn, moe, stijf, gewrichtspijnen
Acupunctuur Praktijk Tuina
Gespecialiseerd in fibromyalgie

Bent u goed verzekerd?

Dan krijgt u de behandeling waarschijnlijk vergoed.

HOME ACUPUNCTUUR VOORSTELLEN KLACHTEN BEHANDELING VERGOEDING BEMER BIORESONANTIE ZUURSTOF FIBROMYALGIE CUPPING LASER I-HEALTH PFEIFFER VERZURING TEKENBEET CONTACT LINKS ERVARINGEN
Zuur – Base.
Als het lichaam te weinig zuren kan afvoeren (via nieren, longen en huid) stoot het bloed het teveel aan zuren af naar de omliggende weefsels zoals spieren, pezen, onderhuids- bindweefsel en de gewrichten.
Bij de meeste chronische welvaartsziekten is sprake van weefselverzuring.
De meeste vloeistoffen in het lichaam horen basisch te zijn, met een pH-waarde hoger dan 7. Een uitzondering hierop zijn maagsappen, die een pH-waarde horen te hebben van 1,0 tot 3,5. Door onze huidige manier van leven kan de zuurgraad van ons lichaam verschuiven naar de zure kant, d.w.z. een pH-waarde lager dan 7.   

Oorzaken van weefselverzuring
• Ongewone lichamelijke belasting (ontstaan van melkzuur in de weefsels)
• Verkeerde samenstelling van de voeding
• Verkeerde ademhaling
• Te weinig beweging
• Milieu belasting
• Stress/psychische druk
• Langdurig gebruik van medicijnen  

Hoe werkt het zuur-base-systeem
Bij verkeerde pH-waardes van vloeistoffen of weefsels functioneert onze spijsvertering slecht. Maagzuur moet bijv. zuur zijn om het enzym pepsine in staat te stellen eiwitten te verteren. De dunne darm moet basisch of alkalisch zijn om de enzymen van de alvleesklier te laten functioneren.
Ons lichaam beschikt over een ingewikkeld reguleringssysteem (bijv. zuurbuffers in het bloed) om afwijkende pH-waardes te voorkomen. De lichaamseigen (buffer)systemen zorgen ervoor  dat de pH waarde van het lichaam binnen bepaalde waarden blijft.
Organen die van belang zijn voor het optimaal houden van het zuur-base-systeem zijn: longen, nieren, lever, maag/darm, en het bloed. De pH-waarde van onze weefsels wordt voor een belangrijk deel beïnvloed door onze voeding.